Programma 2018

Vintage – Pianist Sjoerd van Dijken en vocaliste Anouk van Teeseling.

Ze hebben elkaar 7 jaar geleden ontmoet in Lemmer en een muzikale vriendschap was acuut geboren. In 2013 wonnen zij met de formatie Zweem de Jazz-I-Award.
Jazz in blues, tango, pop en chansons. Sjoerd en Anouk maken muziek met een eigen sfeer en klankkleur. Jazzmuziek waarmee ze al een aantal Franse tours deden.

De Graancirkel – Hijack

Dit is een driekoppige band uit Friesland met bekende nummers in een jazz/lounge-arrangement. Kijk voor meer info en demo’s op www.hijackmusic.nl

De Zaak – Bluessense

De naam zegt het al; een band met passie voor blues. Dat wordt ongetwijfeld genieten. Meer via Facebook Bluessense.

BINNEN – Acoustique

Gitarist Stephan Mooibroek vormt samen met zangeres Marike Roelofsen het duo Acoustique. Ze spelen jazz en pop in een eigenwijs jasje. Meer informatie vind je via deze link: www.mooibroekmusic.nl.

’t Smelnehûs – Florian den Hollander

Graag waren ze tijdens de eerste editie al van de partij geweest, maar toen konden ze niet. Dit jaar is men wel van de partij! Wiebe Kaspers (piano), Daan Slagter (drums), Peter van der Zwaag (klavecimbel) en Florian den Hollander (bas) brengen samen een bewerking van een suite van de Friese Paulus Folkertsma. Klik hier voor een voorproefje: https://youtu.be/osrr92C6f_U

Proef – Duo Feelings

Een verrassend gelegenheidsduo bestaande uit jazzpianist Jacques van Calkar en contrabassist Kees Brandsma. Ze hebben hun sporen zeker verdiend in de jazzwereld. Ze speelden met bekende musici en in vele formaties. De muziek is herkenbaar, melodieus en zeer toegankelijk.

De Lawei – Bigband Groningen

Jazz ‘ n Taste Drachten 2018 wordt feestelijk afgesloten in De Lawei waar Bigband Groningen voor een geweldig slotconcert zal zorgen. Kijk voor meer informatie over dit muzikale gezelschap op de website www.bigbandgroningen.nl.